Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min, 2 h chlazení

Gazpacho

Nutriční hodnoty

  • Energie 230 kcal
  • Bílkoviny 5,1 g
  • P (fosfor) 114 mg
  • K (draslík) 911 mg
  • Na (sodík) 54,6 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
bílé cibule 100 g
česneku 1 stroužek (10 g)
zralých rajčat 1 kg
salátová okurka 1 (350 g)
zelená paprika 1 (140 g)
červená paprika (kapie) 1 (140 g)
střídky z bílého chleba 30 g
olivového oleje 50 g
červeného vinného octa 20 g

Jak na to

Recept je na 4 porce. Cibuli nakrájíme nahrubo. Česnek rozkrojíme podélně a vyndáme středový klíček. Rajčata rozpůlíme, vykrojíme dřevnatý střed a nakrájíme na větší kousky. Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně a odstraníme střed se semínky. Dužinu nakrájíme na kostky. Z paprik vykrojíme semínka a dužinu nakrájíme na kostky. Okurku, papriky, česnek, cibuli, olej, ocet a chléb rozmixujeme v mixéru. Přidáme rajčata a dále mixujeme. Přepasírujeme přes sítko, dle chuti osolíme, opepříme a necháme vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny. Při servírování můžeme ještě pokapat olivovým olejem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin