Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 10 min

Horké maliny

Nutriční hodnoty

  • Energie 373 kcal
  • Bílkoviny 1 g
  • P (fosfor) 51 mg
  • K (draslík) 182 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
másla50 g
krystalového cukru2 lžíce
citronové šťávy2 lžíce
čerstvých malin200 g
griotky1 dl

Jak na to

1/ V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat.

2/ Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a neztmavl příliš.

3/ K rozpuštěnému cukru nasypeme maliny a opatrně mícháme.

4/ Přidáme čerstvou citronovou šťávu a ohříváme, dokud nejsou maliny horké.

5/ Potom přilijeme připravenou griotku, necháme přihřát a sejmeme z ohně. Teď již mícháme velmi opatrně, aby se maliny úplně nerozpadly.

Tip – podáváme k vanilkovému pudinku nebo s kysanou smetanou nebo na zmrzlinu.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin