Do 10 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
másla | 50 g |
krystalového cukru | 2 lžíce |
citronové šťávy | 2 lžíce |
čerstvých malin | 200 g |
griotky | 1 dl |
Jak na to
1/ V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat.
2/ Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a neztmavl příliš.
3/ K rozpuštěnému cukru nasypeme maliny a opatrně mícháme.
4/ Přidáme čerstvou citronovou šťávu a ohříváme, dokud nejsou maliny horké.
5/ Potom přilijeme připravenou griotku, necháme přihřát a sejmeme z ohně. Teď již mícháme velmi opatrně, aby se maliny úplně nerozpadly.
Tip – podáváme k vanilkovému pudinku nebo s kysanou smetanou nebo na zmrzlinu.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin