Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 20 min

Jablečný čaj s medem a skořicí

Nutriční hodnoty

  • Energie 86 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • P (fosfor) 11 mg
  • K (draslík) 115 mg
  • Na (sodík) 3 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
vody750 ml
nastrouhané jablko
skořicová kůra v celku
hřebíčku1-2 ks
vody500 ml
lžíce medu

Jak na to

Omyté, nastrouhané jablko spaříme vařící vodou, pak přidáme hřebíčky, celou skořici a půl litru vody, vše vaříme asi 15 minut do bodu varu. Na závěr přidáme lžíci medu. Čaj nemusíme cedit a zbylé ovoce se může sníst. Do čaje je možné přidat i pár kuliček sušených brusinek nebo borůvek.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin