Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Jablečný piškot

Nutriční hodnoty

  • Energie 112 kcal
  • Bílkoviny 0,2 g
  • P (fosfor) 23,5 mg
  • K (draslík) 33,9 mg
  • Na (sodík) 187,5 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
nízkobílkovinné mouky (Vitaprotam) 250 g
moučkového cukru 100 g
1 balíček prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
jablka 150 g
Hery 50 g
strouhanka a máslo na vymazání formy
voda na zředění

Jak na to

Jablka nastrouháme na struhadle nahrubo. Přidáme nízkobílkovinnou mouku, moučkový, vanilkový cukr a Heru. Směs vypracujeme mixérem v hladké těsto. Nakonec přidáme prášek do pečiva a zapracujeme do těsta. Zředíme vodou do konzistence třené bublaniny. Hotovou směs přelijeme do vymazané formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů dozlatova. Piškot je díky jablkům vláčný sám o sobě a můžeme ho servírovat v této podobě. Pokud máte raději sladší moučníky, můžete piškot pocukrovat, popř. polít polevou z citrónové šťávy.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin