Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Jablečný sorbet

Nutriční hodnoty

  • Energie 75,3 kcal
  • Bílkoviny 0,5 g
  • P (fosfor) 15 mg
  • K (draslík) 175 mg
  • Na (sodík) 8 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
jablka125 g
cukr5 g (1 lžička)
citrónová šťáva5 ml (1 lžička)
voda50 ml

Jak na to

Dáme vařit vodu s cukrem. Jablka oloupeme a nastrouháme nebo na drobno nakrájíme. Přidáme je do vody spolu s citrónovou šťávou, povaříme 2–3 min a rozmixujeme. Výslednou směs ještě procedíme přes sítko, necháme vychladnout a dáme do mrazáku. Rozmixujeme těsně před podáváním, kdy můžeme ozdobit podle chuti. Tip: Lze udělat s kterýmkoliv jiným ovocem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin