Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 40 min

Jablečný štrúdl s mletými ořechy

Nutriční hodnoty

  • Energie 338 kcal
  • Bílkoviny 1 g
  • P (fosfor) 41 mg
  • K (draslík) 108 mg
  • Na (sodík) 131 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
nízkobílkovinné mouky 300 g
tuku na pečení 300 g
žloutek 1
lžíce octa
špetka soli
pivo 150 ml
pokrájených jablek 300–400 g
vanilkového cukru 15 g
skořice
namletých ořechů 30 g
strouhanky 20 g

Jak na to

Do mouky přidáme špetku soli, promícháme, pak do důlku v mouce rozklepneme žloutek, přidáme lžíci octa, rozpuštěný tuk a pivo. Vypracujeme těsto, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod utěrkou. Rozdělíme na 2 bochánky, vyválíme asi 1/2 cm silné placky. Posypeme ho strouhankou a nastrouhanými nebo pokrájenými jablky. Posypeme směs cukrem, skořicí, případně strouhanými ořechy. Zavineme a přendáme na plech. Nahoře můžeme potřít vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 150 stupňů cca 30 min.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin