Do 40 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
nízkobílkovinné mouky | 300 g |
tuku na pečení | 300 g |
žloutek | 1 |
lžíce octa | |
špetka soli | |
pivo | 150 ml |
pokrájených jablek | 300–400 g |
vanilkového cukru | 15 g |
skořice | |
namletých ořechů | 30 g |
strouhanky | 20 g |
Jak na to
Do mouky přidáme špetku soli, promícháme, pak do důlku v mouce rozklepneme žloutek, přidáme lžíci octa, rozpuštěný tuk a pivo. Vypracujeme těsto, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod utěrkou. Rozdělíme na 2 bochánky, vyválíme asi 1/2 cm silné placky. Posypeme ho strouhankou a nastrouhanými nebo pokrájenými jablky. Posypeme směs cukrem, skořicí, případně strouhanými ořechy. Zavineme a přendáme na plech. Nahoře můžeme potřít vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 150 stupňů cca 30 min.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin