Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45 min

Jarní bylinková polévka

Nutriční hodnoty

  • Energie 213 kcal
  • Bílkoviny 2 g
  • P (fosfor) 50 mg
  • K (draslík) 30 mg
  • Na (sodík) 30 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
máslo25 g
voda¼ litru
NB mouka½ lžíce
vejce½
bylinky, sůl

Jak na to

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, promícháme, osolíme a povaříme. Na másle podusíme zhruba tři hrsti lístků chudobky, fialky, opence, jahodníku, pampelišky, kopřiv, pažitky a petrželky, přidáme jíšku a jen krátce necháme přejít varem. Do hotové polévky přidáme vajíčko rozkvedlané v trošce mléka a čerstvou posekanou pažitku.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin