Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 15 min

Jarní pomazánka

Nutriční hodnoty

  • Energie 86 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • P (fosfor) 130 mg
  • K (draslík) 226 mg
  • Na (sodík) 281 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
malá kedlubna1
svazek ředkviček1
tvarohu polotučného200 g
vařená vejce2
pažitka1
petrželka1
sůl a pepř

Jak na to

Kedlubnu a ředkvičky nastrouháme do misky a přidáme, špetku soli. Počkáme až zelenina pustí šťávu, kterou vymačkáme. Pak přidáme tvaroh, pokrájené vejce, pepř, pažitku a vše promícháme. Na pečivu dozdobíme petrželkou. Hotovou pomazánku si potíráme na bezlepkový, kukuřičný nebo nízkobílkovinný chléb. Ideální pomazánka k snídani, svačince nebo i k večeři. Do pomazánky je možné místo kedlubny použít řeřichu.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin