Do 15 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
malá kedlubna | 1 |
svazek ředkviček | 1 |
tvarohu polotučného | 200 g |
vařená vejce | 2 |
pažitka | 1 |
petrželka | 1 |
sůl a pepř |
Jak na to
Kedlubnu a ředkvičky nastrouháme do misky a přidáme, špetku soli. Počkáme až zelenina pustí šťávu, kterou vymačkáme. Pak přidáme tvaroh, pokrájené vejce, pepř, pažitku a vše promícháme. Na pečivu dozdobíme petrželkou. Hotovou pomazánku si potíráme na bezlepkový, kukuřičný nebo nízkobílkovinný chléb. Ideální pomazánka k snídani, svačince nebo i k večeři. Do pomazánky je možné místo kedlubny použít řeřichu.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin