Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 80 min

Klokaní guláš

Nutriční hodnoty

  • Energie 241,6 kcal
  • Bílkoviny 20,1 g
  • P (fosfor) 217,5 mg
  • K (draslík) 375,9 mg
  • Na (sodík) 362,1 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
klokaního masa 450 g
sójové omáčky – velmi kvalitní 1 lžička
cibule 2
oleje 50 g
koření – sladká paprika, špetka pálivé papriky, majoránka, špetka kari 1 lžíce
stroužky česneku, sůl 3
mouky 1 lžíce
vína 1 lžíce

Jak na to

Maso nakrájejte na kostky a naložte do směsi koření, oleje, sójové omáčky.
Na dvou lžících oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte maso a duste. Podle potřeby podlijte vodou a lžící vína.
Po změknutí masa přidejte utřený česnek, zbylé koření a poduste. Zahustěte moukou a provařte.
Zdobte kroužky cibule a čerstvé papriky.
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík, pečivo, bezlepkové pečivo nebo i bezlepkový knedlík.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin