Do 80 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
klokaního masa | 450 g |
sójové omáčky – velmi kvalitní | 1 lžička |
cibule | 2 |
oleje | 50 g |
koření – sladká paprika, špetka pálivé papriky, majoránka, špetka kari | 1 lžíce |
stroužky česneku, sůl | 3 |
mouky | 1 lžíce |
vína | 1 lžíce |
Jak na to
Maso nakrájejte na kostky a naložte do směsi koření, oleje, sójové omáčky.
Na dvou lžících oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte maso a duste. Podle potřeby podlijte vodou a lžící vína.
Po změknutí masa přidejte utřený česnek, zbylé koření a poduste. Zahustěte moukou a provařte.
Zdobte kroužky cibule a čerstvé papriky.
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík, pečivo, bezlepkové pečivo nebo i bezlepkový knedlík.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin