Do 40 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
kuřecí prsíčka – ve velkosti 80 g (na porci) | 2 |
medu | 1 pol. lžíce |
strouhaná kůra a šťáva z jednoho menšího citrónu | |
olivového oleje | 1 lžíce |
sůl, pepř | |
křehký zelný salát |
Jak na to
Troubu rozehřejte na 190 °C. Omyté prsíčko rozložte do pekáčku, zapékací misky. Šťávu, kůru, pepř, olej, sůl, prošlehejte a přelijte přes maso. Kuře v marinádě několikrát otočte, aby se důkladně obalilo. Tip – maso můžete nechat marinovat i několik hodin – záleží na vašem čase Kuřecí prsa pečte asi 20 minut, pak je otočte a pečte dalších 20 min a občas potřete šťávou. Po upečení maso nechte velmi krátkou dobu vychladnout a prsíčka nakrájejte na tenké plátky, které poléváte šťávou z masa. Servírujete na natrhané listy salátu a jako příkrm zvolte pomerančovou rýží.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin