Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 40 min

Kuře na citrónu a medu

Nutriční hodnoty

  • Energie 228 kcal
  • Bílkoviny 18 g
  • P (fosfor) 176 mg
  • K (draslík) 252 mg
  • Na (sodík) 121 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
kuřecí prsíčka – ve velkosti 80 g (na porci)2
medu1 pol. lžíce
strouhaná kůra a šťáva z jednoho menšího citrónu
olivového oleje1 lžíce
sůl, pepř
křehký zelný salát

Jak na to

Troubu rozehřejte na 190 °C. Omyté prsíčko rozložte do pekáčku, zapékací misky. Šťávu, kůru, pepř, olej, sůl, prošlehejte a přelijte přes maso. Kuře v marinádě několikrát otočte, aby se důkladně obalilo. Tip – maso můžete nechat marinovat i několik hodin – záleží na vašem čase Kuřecí prsa pečte asi 20 minut, pak je otočte a pečte dalších 20 min a občas potřete šťávou. Po upečení maso nechte velmi krátkou dobu vychladnout a prsíčka nakrájejte na tenké plátky, které poléváte šťávou z masa. Servírujete na natrhané listy salátu a jako příkrm zvolte pomerančovou rýží.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin