Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45 min

Kuřecí polévka s rýžovými nudlemi

Nutriční hodnoty

  • Energie 124 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • P (fosfor) 157 mg
  • K (draslík) 249 mg
  • Na (sodík) 67 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
kořenové zeleniny (při vysokých hladinách draslíku ideálně mražená) 40 g
kuřecího masa, nakrájeného na kostky 30 g
slunečnicového oleje 3 g
cibule 5 g
Stroužek česneku
vody (nebo zeleninového vývaru) 400 ml
rýžových nudlí 15 g
petrželová a celerová nať, celý pepř, sůl

Jak na to

Očištěnou zeleninu opečeme na oleji, zalijeme vodou (vývarem) a přidáme na kostičky nakrájené maso, natě a koření. Vaříme do změknutí masa. Do hotové polévky přidáme uvařené rýžové nudle a ozdobíme petrželovou natí. Rýžové nudle – vaříme v osolené vroucí vodě do změknutí, poté scedíme.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin