Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45 min

Kuřecí polévka s rýžovými nudlemi

Nutriční hodnoty

  • Energie 124 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • P (fosfor) 157 mg
  • K (draslík) 249 mg
  • Na (sodík) 67 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
kořenové zeleniny (při vysokých hladinách draslíku ideálně mražená)40 g
kuřecího masa, nakrájeného na kostky30 g
slunečnicového oleje3 g
cibule5 g
Stroužek česneku
vody (nebo zeleninového vývaru)400 ml
rýžových nudlí15 g
petrželová a celerová nať, celý pepř, sůl

Jak na to

Očištěnou zeleninu opečeme na oleji, zalijeme vodou (vývarem) a přidáme na kostičky nakrájené maso, natě a koření. Vaříme do změknutí masa. Do hotové polévky přidáme uvařené rýžové nudle a ozdobíme petrželovou natí. Rýžové nudle – vaříme v osolené vroucí vodě do změknutí, poté scedíme.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin