Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 40 min

Lehký zeleninový salát s bulgurem

Nutriční hodnoty

  • Energie 448 kcal
  • Bílkoviny 9 g
  • P (fosfor) 250 mg
  • K (draslík) 690 mg
  • Na (sodík) 290 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
Bulgur100 g
Rajčata sterilovaná, loupaná6 ks
Cibulka, nejlépe jarní2 ks
Olej olivový4 lžíce
Petrželka hladkolistá1 svazek nebo ze zahrádky
Máta čerstvá, nasekaná2–3 lžíce, ideálně ze zahrádky
Ochucení: šťáva z 2 ks citrónů, pepř mletý, sůl
Ozdoba – ledový nebo hlávkový salát

Jak na to

Bulgur zalijeme vařící vodou a necháme 25–30 minut bobtnat. Pak scedíme. Lístky zelené petrželky pokrájíme nahrubo. Cibulku pokrájíme najemno. Sterilovaná rajčata pokrájíme na kostičky. Vše přidáme k bulguru a promícháme. Dále přidáme nasekanou mátu, citrónovou šťávu, olej, osolíme, ochutíme a promícháme. V miskách dozdobíme ledovým nebo hlávkovým salátem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin