Do 40 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
Bulgur | 100 g |
Rajčata sterilovaná, loupaná | 6 ks |
Cibulka, nejlépe jarní | 2 ks |
Olej olivový | 4 lžíce |
Petrželka hladkolistá | 1 svazek nebo ze zahrádky |
Máta čerstvá, nasekaná | 2–3 lžíce, ideálně ze zahrádky |
Ochucení: šťáva z 2 ks citrónů, pepř mletý, sůl | |
Ozdoba – ledový nebo hlávkový salát |
Jak na to
Bulgur zalijeme vařící vodou a necháme 25–30 minut bobtnat. Pak scedíme. Lístky zelené petrželky pokrájíme nahrubo. Cibulku pokrájíme najemno. Sterilovaná rajčata pokrájíme na kostičky. Vše přidáme k bulguru a promícháme. Dále přidáme nasekanou mátu, citrónovou šťávu, olej, osolíme, ochutíme a promícháme. V miskách dozdobíme ledovým nebo hlávkovým salátem.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin