Do 120 min

Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
čočka hnědá | 60 g |
lilek | 70 g |
cibule | 20 g |
česnek | |
bobkový list | |
mleté nové koření | |
římský kmín | |
koriandr | |
olivový olej, sůl, pepř | |
zakysaná smetana | 30 g |
Jak na to
1. Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme, necháme 1/2 hod vypotit. Potom lilek osušíme, zakapeme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme zhruba 20-30 min pečeme v troubě. 2. čočku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a vaříme do měkka. Cibuli nakrájíme na proužky a na olivovém oleji restujeme dozlatova. Ke konci k cibuli prolisujeme česnek, přisypeme nové koření. 3. Hotovou čočku smícháme s cibulkou, lilkem, dochutíme pepřem, solí a ozdobíme čerstvým koriandrem. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin