Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Maďarské lečo

Nutriční hodnoty

  • Energie 150 kcal
  • Bílkoviny 2 g
  • P (fosfor) 71 mg
  • K (draslík) 503 mg
  • Na (sodík) 209 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
sádla50 g
velká cibule1
maďarské sladké papriky2 lžičky
bílé papriky600 g
rajčata3
sůl
špetka chilli

Jak na to

V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme maďarskou sladkou papriku, dobře a rychle promícháme (pozor přichycená paprika zhořkne) a přidáme na kostičky pokrájenou bílou papriku a pokrájená rajčata (mimo sezónu dobře poslouží konzervovaná rajčata bez slupky). Promícháme a pod pokličkou povaříme čtvrt hodiny. Dle chuti dosolíme a přidáme špetku chilli. Jako příloha se hodí pečivo (v našem případě ideálně bezlepkové) nebo vařené brambory.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin