Do 30 min

Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
sádla | 50 g |
velká cibule | 1 |
maďarské sladké papriky | 2 lžičky |
bílé papriky | 600 g |
rajčata | 3 |
sůl | |
špetka chilli |
Jak na to
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme maďarskou sladkou papriku, dobře a rychle promícháme (pozor přichycená paprika zhořkne) a přidáme na kostičky pokrájenou bílou papriku a pokrájená rajčata (mimo sezónu dobře poslouží konzervovaná rajčata bez slupky). Promícháme a pod pokličkou povaříme čtvrt hodiny. Dle chuti dosolíme a přidáme špetku chilli. Jako příloha se hodí pečivo (v našem případě ideálně bezlepkové) nebo vařené brambory.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin