Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Mexický bramborový salát

Nutriční hodnoty

  • Energie 212,9 kcal
  • Bílkoviny 2,6 g
  • P (fosfor) 68,5 mg
  • K (draslík) 628,3 mg
  • Na (sodík) 18,6 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
brambory75 g
rajčata100 g
cibule5 g
česnek0,2 g
petrželová nať0,2 g
řepkový olej15 ml

Jak na to

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vaříme do měkka, slijeme a dáme do servírovací mísy. Ihned je zakapeme octem a necháme vychladnout. Jakmile jsou brambory studené, přidáme nasekaná (hodně zralá) rajčata, nakrájenou cibuli, česnek a řepkový olej a jemně promícháme, aby se vše spojilo. Okořeníme a posypeme nakrájenou petrželovou natí. Servírujeme při pokojové teplotě.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin