Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 15 min

Mrkvová pomazánka z ricotty

Nutriční hodnoty

  • Energie 148,3 kcal
  • Bílkoviny 6,3 g
  • P (fosfor) 22 mg
  • K (draslík) 130 mg
  • Na (sodík) 99 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
Mrkve 40 g
Ricotta 80 g
Lžíce olivový olej 5 g
Stroužek česneku 5 g
Citronová šťáva 5 g
Sůl, pepř

Jak na to

Mrkev nahrubo nastrouháme a orestujeme krátce na pánvi se lžící olivového oleje. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a na konec zakápneme citronovou šťávou. Orestovanou mrkev necháme chvíli zchladnout a následně smícháme s ricottou. Pomazánku natřeme na nízkobílkovinné, kukuřičné nebo bezlepkové pečivo. Můžeme dozdobit sterilovanou okurkou, plátkem cibule, petrželkou, nebo sterilovanou kapií.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin