Do 30 min

Co budete potřebovat
| SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
|---|---|
| nízkobílkovinná mouka | 250 g |
| cukr moučka | 50 g |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| prášek do perníku bezfosfátový | 1 ks |
| sody | ½ lžičky |
| oleje | 100 ml |
| nastrouhané mrkve | 200 g |
| vody | 100 ml |
| smetana 30 % | 100 ml |
| džem | 30 g |
| Hera + strouhanka na vymazání formiček |
Jak na to
Nízkobílkovinnou mouku promícháme s cukrem, vanil. cukrem, práškem do perníku, sodou. Přidáme olej, strouhanou mrkev a postupně přidávame naředěnou smetanu. Metličkou chvílí šleháme. Do vymazaných formiček: cca 1 lžíce těsta, dle chuti džem a navrch zakončíme těstem. Pečeme cca 20 min při 170° C. Po vychladnutí pocukrujeme nebo můžeme použít citronovou polevu.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin