Do 30 min

Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
nízkobílkovinná mouka | 250 g |
cukr moučka | 50 g |
vanilkový cukr | 1 ks |
prášek do perníku bezfosfátový | 1 ks |
sody | ½ lžičky |
oleje | 100 ml |
nastrouhané mrkve | 200 g |
vody | 100 ml |
smetana 30 % | 100 ml |
džem | 30 g |
Hera + strouhanka na vymazání formiček |
Jak na to
Nízkobílkovinnou mouku promícháme s cukrem, vanil. cukrem, práškem do perníku, sodou. Přidáme olej, strouhanou mrkev a postupně přidávame naředěnou smetanu. Metličkou chvílí šleháme. Do vymazaných formiček: cca 1 lžíce těsta, dle chuti džem a navrch zakončíme těstem. Pečeme cca 20 min při 170° C. Po vychladnutí pocukrujeme nebo můžeme použít citronovou polevu.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin