Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Nízkobílkovinné bábovičky

Nutriční hodnoty

  • Energie 1 010 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • P (fosfor) 496 mg
  • K (draslík) 112 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
vejce63 g
cukr50 g
rozehřáté máslo50 g
voda
vanilkový puding20 g
Solamyl63 g
pečivového prášku do pečiva, na vymazaní a vysypání formiček1/5
tuk10 – 15g

Jak na to

Formičky si vymažete a vysypete Solamylem, Do mísy si prosyjete Solamyl, pudingový prášek. Žloutky si vyšleháte s cukrem a vodou do pěny a postupně vmícháte rozehřáté máslo a přidáte zbytek sypkých surovin. Bílky vyšleháte na sníh a lehce vmícháte do směsi. Hotovou směs rozdělíte do formiček a pečete ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut. Vychladlé bábovičky vyklopíte a můžete ocukrovat nebo i ozdobit máslovým krémem nebo polít bílou polevou s citr. šťávy.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin