Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Ovocný horký pohár

Nutriční hodnoty

  • Energie 229,3 kcal
  • Bílkoviny 1,1 g
  • P (fosfor) 36,5 mg
  • K (draslík) 214,9 mg
  • Na (sodík) 12,6 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
jablko (menší)1 ks
maliny50 g
nízkobílkovinné piškoty40 g
škrob5 g
vanilkový cukr
skořice

Jak na to

Jablko oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme vodou. Jablka dusíme i s kořením do měkka. Rozmícháme si škrob v trošce vody a zalijeme udušená jablka a lehce provaříme. Takto připravíme i maliny. Do poháru střídavě pokládáme kaši z jablek a malin a rozlámaných piškot. Pohár můžeme ozdobit šlehačkou a lístečkem máty.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin