Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Pažitková omáčka

Nutriční hodnoty

  • Energie 128 kcal
  • Bílkoviny 1 g
  • P (fosfor) 30 mg
  • K (draslík) 59 mg
  • Na (sodík) 10 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
másla 50 g
hl. mouky 40 g
velký svazek pažitky
vývar
zakysané smetany 125 ml
sůl a pepř

Jak na to

Z másla a mouky se připraví světlá jíška. Ta se zalije vývarem, prošlehá a provaří. Na závěr se zjemní smetanou, dochutí pepřem, špetkou soli a přidá se pokrájená pažitka. Už nevaříme. Servírujeme na pečené brambory nebo k bezlepkovým knedlíkům. Dále tuto chutnou omáčku můžeme kombinovat s vařeným vejcem nebo s vařeným masem (pozor na velikost porce).

DIETA při chronickém onemocnění ledvin