Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Pečená jablka

Nutriční hodnoty

  • Energie 411,5 kcal
  • Bílkoviny 2,8 g
  • P (fosfor) 65,6 mg
  • K (draslík) 256,1 mg
  • Na (sodík) 9,9 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
sušenky nízkobílkovinné10 g
wafle nízkobílkovinné30 g
jablko125 g
oloupané mandle10 g
cukr15 g
tuk10 g

Jak na to

Nastrouháme mandle, sušenky nízkobílkovinné smícháme s cukrem a rozpuštěným tukem. Jablko omyjeme a nakrojíme po celém obvodu, odstraníme jadřinec. Do otvoru po jadřinci dáme náplň. Pečeme v tukem vytřené nádobě. Horké jablko posypeme cukrem a podáváme na vafli. Jablko můžeme ozdobit šlehačkou. Do náplně můžeme přidat místo cukru domácí džem, nastrouhat citronovou kůru a dochutit skořicí. 

DIETA při chronickém onemocnění ledvin