Do 45-60 min.
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
Pohanka | 300 g |
Cibule | 50 g |
Vejce | 1 ks |
Česnek | 2–3 stroužky |
Hořčice | 2 lžíce |
Sojová omáčka | 1 1/2 lžíce |
Strouhanka na zahuštění | |
Zeleninový vývar | 1000 ml |
Olej nebo přepuštěné máslo na smažení | |
Dochucení: pepř mletý, majoránka, sůl, petrželka |
Jak na to
Pohanku zalijeme zeleninovým vývarem, vaříme do měkka a pak scedíme. Uvařenou pohanku rozmixujeme. Do vytvořené hmoty přidáme česnek utřený se solí, pokrájenou cibulku a dochutíme hořčicí, sojovou omáčkou, pepřem, kari, majoránkou. Jestliže je hmota řidší, zahustíme strouhankou. Tvarujeme placičky, které smažíme po obou stranách. Podáváme s hlávkovým salátem nebo s nízkobílkovinným pečivem, vařeným bramborem nebo bramborovou.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin