Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45-60 min.

Pohankové karbanátky

Nutriční hodnoty

  • Energie 359 kcal
  • Bílkoviny 11 g
  • P (fosfor) 434 mg
  • K (draslík) 630 mg
  • Na (sodík) 1 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
Pohanka 300 g
Cibule 50 g
Vejce 1 ks
Česnek 2–3 stroužky
Hořčice 2 lžíce
Sojová omáčka 1 1/2 lžíce
Strouhanka na zahuštění
Zeleninový vývar 1000 ml
Olej nebo přepuštěné máslo na smažení
Dochucení: pepř mletý, majoránka, sůl, petrželka

Jak na to

Pohanku zalijeme zeleninovým vývarem, vaříme do měkka a pak scedíme. Uvařenou pohanku rozmixujeme. Do vytvořené hmoty přidáme česnek utřený se solí, pokrájenou cibulku a dochutíme hořčicí, sojovou omáčkou, pepřem, kari, majoránkou. Jestliže je hmota řidší, zahustíme strouhankou. Tvarujeme placičky, které smažíme po obou stranách. Podáváme s hlávkovým salátem nebo s nízkobílkovinným pečivem, vařeným bramborem nebo bramborovou.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin