Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 90 min

Polévka Minestrone

Nutriční hodnoty

  • Energie 282 kcal
  • Bílkoviny 9,4 g
  • P (fosfor) 127 mg
  • K (draslík) 662 mg
  • Na (sodík) 908 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
Recept je na 6 porcí
olivového oleje 6 lžic (36 g)
žlutá cibule 130 g
česneku 1 stroužek (10 g)
brambor 250 g
mrkve 150 g
řapíkatého celeru 125 g
cukety 150 g
zeleninového vývaru 1,2 l
rajčat (loupaná v konzervě) 400 g
sůl
čerstvě mletý pepř
plocholistá petržel (hrst)
parmezánu 50 g

Jak na to

Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej. Na středním ohni necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a asi 5 minut restujeme. Přidáme mrkev, celer a cuketu a restujeme dalších 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a rajčaty. Vaříme hodinu na mírném plameni bez pokličky. Na závěr přidáme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Na talíři ještě každou porci zasypeme trochou najemno nastrouhaného parmezánu.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin