Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 90 min

Polévka Minestrone

Nutriční hodnoty

  • Energie 282 kcal
  • Bílkoviny 9,4 g
  • P (fosfor) 127 mg
  • K (draslík) 662 mg
  • Na (sodík) 908 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
Recept je na 6 porcí
olivového oleje6 lžic (36 g)
žlutá cibule130 g
česneku1 stroužek (10 g)
brambor250 g
mrkve150 g
řapíkatého celeru125 g
cukety150 g
zeleninového vývaru1,2 l
rajčat (loupaná v konzervě)400 g
sůl
čerstvě mletý pepř
plocholistá petržel (hrst)
parmezánu50 g

Jak na to

Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej. Na středním ohni necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a asi 5 minut restujeme. Přidáme mrkev, celer a cuketu a restujeme dalších 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a rajčaty. Vaříme hodinu na mírném plameni bez pokličky. Na závěr přidáme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Na talíři ještě každou porci zasypeme trochou najemno nastrouhaného parmezánu.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin