Do 90 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
Recept je na 6 porcí | |
olivového oleje | 6 lžic (36 g) |
žlutá cibule | 130 g |
česneku | 1 stroužek (10 g) |
brambor | 250 g |
mrkve | 150 g |
řapíkatého celeru | 125 g |
cukety | 150 g |
zeleninového vývaru | 1,2 l |
rajčat (loupaná v konzervě) | 400 g |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
plocholistá petržel (hrst) | |
parmezánu | 50 g |
Jak na to
Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej. Na středním ohni necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a asi 5 minut restujeme. Přidáme mrkev, celer a cuketu a restujeme dalších 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a rajčaty. Vaříme hodinu na mírném plameni bez pokličky. Na závěr přidáme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Na talíři ještě každou porci zasypeme trochou najemno nastrouhaného parmezánu.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin