Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Polévka s bylinkovými nočky

Nutriční hodnoty

  • Energie 183 kcal
  • Bílkoviny 5 g
  • P (fosfor) 108 mg
  • K (draslík) 332 mg
  • Na (sodík) 7 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
zeleninového vývaru1500 ml
kukuřice100 g
květáku100 g
zelených fazolek100 g
hrášku100 g
jarní mrkev100 g
mletý pepř, sůl
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel)
krupice7 lžic
másla2 lžíce
vejce1 ks
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel)
špetka soli, muškátový květ

Jak na to

Recept je na 6 porcí. Zeleninu očistíme, pokrájíme a zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 40 minut. Hotový vývar dochutíme pepřem, bylinkami a nakonec přidáme nočky. Nočky: Krupici utřeme s máslem, rozklepnutým vejcem, solí a mletým muš. ořechem a přidáme bylinky na drobno nakrájené do těstíčka, promícháme a lžičkou tvoříme nočky, které necháme provařit v polévce asi 10 min

DIETA při chronickém onemocnění ledvin