Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Polévka s bylinkovými nočky

Nutriční hodnoty

  • Energie 183 kcal
  • Bílkoviny 5 g
  • P (fosfor) 108 mg
  • K (draslík) 332 mg
  • Na (sodík) 7 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
zeleninového vývaru 1500 ml
kukuřice 100 g
květáku 100 g
zelených fazolek 100 g
hrášku 100 g
jarní mrkev 100 g
mletý pepř, sůl
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel)
krupice 7 lžic
másla 2 lžíce
vejce 1 ks
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel)
špetka soli, muškátový květ

Jak na to

Recept je na 6 porcí. Zeleninu očistíme, pokrájíme a zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 40 minut. Hotový vývar dochutíme pepřem, bylinkami a nakonec přidáme nočky. Nočky: Krupici utřeme s máslem, rozklepnutým vejcem, solí a mletým muš. ořechem a přidáme bylinky na drobno nakrájené do těstíčka, promícháme a lžičkou tvoříme nočky, které necháme provařit v polévce asi 10 min

DIETA při chronickém onemocnění ledvin