Do 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
zeleninového vývaru | 1500 ml |
kukuřice | 100 g |
květáku | 100 g |
zelených fazolek | 100 g |
hrášku | 100 g |
jarní mrkev | 100 g |
mletý pepř, sůl | |
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel) | |
krupice | 7 lžic |
másla | 2 lžíce |
vejce | 1 ks |
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel) | |
špetka soli, muškátový květ |
Jak na to
Recept je na 6 porcí. Zeleninu očistíme, pokrájíme a zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 40 minut. Hotový vývar dochutíme pepřem, bylinkami a nakonec přidáme nočky. Nočky: Krupici utřeme s máslem, rozklepnutým vejcem, solí a mletým muš. ořechem a přidáme bylinky na drobno nakrájené do těstíčka, promícháme a lžičkou tvoříme nočky, které necháme provařit v polévce asi 10 min
DIETA při chronickém onemocnění ledvin