Do 35 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
rýže - basmati, dlouhozrnné | 90 g |
pomeranče | 2 |
černé olivy | 50 g |
½ ks okurky, 1 řapík nakrájeného celeru | |
Zálivka: | |
křemžské hořčice | 1 lžíce |
čerstvé máty - prodávají po celý rok | 1 lžíce |
olivového oleje | ½ pol. lžíce |
sůl, pepř |
Jak na to
Ve větším množství osolené vody, uvařte rýži, sceďte jí a promíchejte s olivovým olejem. Oloupejte pomeranče a vykrájejte dužinu. Zbytek vymačkejte na šťávu a dejte stranou na zálivku. Promíchejte rýži, dužinu, olivy, okurku a celer, a to vše ve velké míse. Zálivka – pomerančovou šťávu prošlehejte s hořčicí, mátou, olivovým olejem, solí pepřem a přelijte přes rýži, promíchejte a případně dochuťte. Nechte v chladu a podávejte, až budou hotová prsíčka.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin