Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 35 min

Pomerančová rýže

Nutriční hodnoty

  • Energie 397 kcal
  • Bílkoviny 5 g
  • P (fosfor) 117 mg
  • K (draslík) 328 mg
  • Na (sodík) 556 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
rýže - basmati, dlouhozrnné90 g
pomeranče2
černé olivy50 g
½ ks okurky, 1 řapík nakrájeného celeru
Zálivka:
křemžské hořčice1 lžíce
čerstvé máty - prodávají po celý rok1 lžíce
olivového oleje½ pol. lžíce
sůl, pepř

Jak na to

Ve větším množství osolené vody, uvařte rýži, sceďte jí a promíchejte s olivovým olejem. Oloupejte pomeranče a vykrájejte dužinu. Zbytek vymačkejte na šťávu a dejte stranou na zálivku. Promíchejte rýži, dužinu, olivy, okurku a celer, a to vše ve velké míse. Zálivka – pomerančovou šťávu prošlehejte s hořčicí, mátou, olivovým olejem, solí pepřem a přelijte přes rýži, promíchejte a případně dochuťte. Nechte v chladu a podávejte, až budou hotová prsíčka.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin