Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
jahod | 400 g |
krupicový cukr | 50 g |
želatiny | 10 g |
nízkobílkovinných nebo bezlepkových sušenek | 200 g |
rozpuštěného másla | 80 g |
bílé čokolády | 200 g |
smetany na šlehání 36% | 500 g |
lístky z máty, moučkový cukr, jahody |
Jak na to
Očištěné a nakrájené jahody krátce svaříte s cukrem, jen aby se cukr rozpustil. Vše pak rozmixujete. Želatinu vysypete do rendlíčku, přidejte 4 lž. vody, nechte nabobtnat a pak lehce zahřejte tak, aby se želatina rozpustila. Polovinu želatiny přimícháte do jahod. Sušenky rozmixujte, přilijte máslo, zamíchejte a hmotu vtlačte na dno formiček. Čokoládu + 150 g smetany nechte ve vodní lázni rozpustit a přidejte zbylou želatinu, pak nechte při pokojové teplotě zchladnout. Ušlehejte 200 g smetany do tuhé pěny a pak lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Hotovou směs rozdělte do formiček a dejte na půl hodiny ztuhnout. Zbylou smetanu ušlehejte do pěny. Do hotové pěny zašlehejte rozmixované jahody. Hotovou směs rozdělte do formiček. 3–4 hodiny, nejlépe přes noc, necháte ztuhnout. Hotové dortíky vyjměte z formiček a ozdobte lístky z máty a pocukrujte.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin