Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 20 min

Punč

Nutriční hodnoty

  • Energie 307 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • P (fosfor) 22 mg
  • K (draslík) 231 mg
  • Na (sodík) 4 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
vody400 ml
šťáva z 1 ks citrónu
červeného vína250 ml
šťáva z 1 pomeranče
cukr krystal (diabetici nesladí)100 g

Jak na to

V kastrůlku svaříme vodu s cukrem a vymačkanou šťávou z pomeranče a půlky citronu. Pak přilijeme červené víno. Punč zahříváme pouze k bodu varu, ne více. Vyvařil by se alkohol. Podáváme ve skleněných nádobách a zdobíme kolečkem citrónu a pomeranče. Šťávu z pomeranče je možné nahradit pomerančovým džusem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin