Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Rajská omáčka s hovězím masem

Nutriční hodnoty

  • Energie 396 kcal
  • Bílkoviny 14,4 g
  • P (fosfor) 170,8 mg
  • K (draslík) 379,7 mg
  • Na (sodík) 488,6 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
hovězí libové maso 50 g
cibule 10 g
rajský protlak 100 g
hladká mouka 15 g
kvalitní rostlinný olej 15 g
cukr 10 g
sůl, pepř, citronová šťáva, bobkový list, nové koření

Jak na to

Maso vložíme do vody, přidáme malé množství soli a vaříme. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem z masa, přidáme koření, vložíme maso, přiklopíme a dusíme doměkka. Vyjmeme maso a omáčku zaprášíme moukou nebo zahustíme zálivkou z mouky a řádně provaříme. Dochutíme citronovou šťávou a cukrem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin