Bramborová polévka Do 45 min

Nutriční hodnoty

Energie 134,8 kcal / Bílkoviny 1,6 g / P (fosfor) 31,5 mg / K (draslík) 166,7 mg / Na (sodík) 9,1 mg

Jak na to?

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mraženou zeleninu a brambory opečeme na oleji. Opečenou směs zalijeme vodou, přidáme houby pokrájené na menší kousky, koření a utřený česnek. Vše vaříme do měkka. Na závěr přidáme sekanou pažitku. Polévku můžeme zjemnit máslem, které přidáme až do hotové polévky.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
brambory 30 g
mražená zelenina 50 g
čerstvé houby 10 g
olej 10 g
majoránka, pepř, pažitka, kmín drcený, česnek, špetka soli

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin