Vůně Francie a Belgie

Vydejte se za vůni francouzského rozmarýnu na křehkém kuřátku a křupavých belgických waflí.

Nutriční hodnoty za celý den:

Energie: 3340,9 kcal Bílkoviny: 78,6 g Fosfor: 1136,9 mg Draslík: 3118,3 mg Sodík: 544,3 mg

Snídaně

Nízkobílkovinný chléb s máslem  a medem, káva

100 g Nízkobílkovinný chléb 

10 g máslo

20 g med              

10 g bylinkový smetanový sýr          

150 ml káva překapávaná      

10 ml porcované mléko         

10 g cukr    

Tip:     Máslo můžete zkombinovat s bylinkami - pažitka, bazalka. Čerstvý sýr se může nahradit tučným tvarohem.        

Energie: 483 kcal
Bílkoviny: 3 g
Fosfor: 51 mg
Draslík: 153 mg
Sodík: 46 mg
Přesnídávka

Wafle s ozdobou, džusový nápoj

100 ml džus pomerančový
50 ml voda
1 plátek pomeranče (ozdoba)


20 g zakysaná smetana 20% % t.v.s
10 g cukr
50 g wafle nízkobílkovinné

Postup: Džus smíchejte s vodou. Wafle ozdobte kysanou smetanou a pocukrujte.

Tip: Do kysané smetany je možné zamíchat džem nebo nastrouhanou pomerančovou kůru.

Energie: 312 kcal
Bílkoviny: 2 g
Fosfor: 53 mg
Draslík: 294 mg
Sodík: 12 mg
Oběd

Kuře na rozmarýnu s brambory, mrkvovo-jablkový salát

Kuře na rozmarýnu

200g vařené brambory

Mrkvový salát s jablky
100 g mrkev
70 g oloupané jablko
10 g cukr
15 g ořechy vlašské
3 g citrónová šťáva

Tip:      Vařené brambory je možné prudce opéct. Mrkvový salát můžete kombinovat s hruškou, ananasem.                         

Energie: 1610,5 kcal
Bílkoviny: 54,1 g
Fosfor: 774,4 mg
Draslík: 2112,2 mg
Sodík: 234,5 mg
Svačina

100 g Nízkobílkovinné pečivo
15 g Tuk
100 ml Acidofilní mléko

Energie: 506 kcal
Bílkoviny: 4 g
Fosfor: 136 mg
Draslík: 315 mg
Sodík: 54 mg
Večeře

Pomazánka z tuňáka , nízkobílkovinný chléb, čaj

Pomazánka z tuňáka 

100 g chléb nízkobílkovinný

Černý čaj

 

Energie: 429,4 kcal
Bílkoviny: 15,5 g
Fosfor: 122,5 mg
Draslík: 244,1 mg
Sodík: 197,8 mg

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin