Mexický bramborový salát Nad 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 212,9 kcal / Bílkoviny 2,6 g / P (fosfor) 68,5 mg / K (draslík) 628,3 mg / Na (sodík) 18,6 mg

Jak na to?

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vaříme do měkka, slijeme a dáme do servírovací mísy. Ihned je zakapeme octem a necháme vychladnout. Jakmile jsou brambory studené, přidáme nasekaná (hodně zralá) rajčata, nakrájenou cibuli, česnek a řepkový olej a jemně promícháme, aby se vše spojilo. Okořeníme a posypeme nakrájenou petrželovou natí. Servírujeme při pokojové teplotě.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
brambory 75 g
rajčata 100 g
cibule 5 g
česnek 0.2 g
petrželová nať 0.2 g
řepkový olej 15 ml

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin