Špagety s rajčatovou salsou Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 467,1 kcal / Bílkoviny 12,8 g / P (fosfor) 209,3 mg / K (draslík) 546,6 mg / Na (sodík) 43,2 mg

Jak na to?

Rajčata krátce spaříme horkou vodou a oloupeme. Vyjmeme z nich zrníčka a slijeme tekutinu, dužinu důkladně rozmixujeme. Na části oleje osmahneme nakrájenou cibulku, pepř, česnek (celé stroužky) a petržel. Odstraníme česnek, přidáme rajčatovou salsu a zbytek oleje. Vše v hrnci podusíme po dobu asi 10 minut. Promícháme s těstovinami a podáváme.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
špagety 100 g
rajčata 40 g
cibule 5 g
česnek 2 g
smetana (30% tuku) 20 ml
čerstvá petrželka 5 g
čerstvá bazalka 5 g
celerová nať 2 g
pepř ¼ g (1 špetka)

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin