Zelenina po provensálsku s rýží Nad 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 357,5 kcal / Bílkoviny 10 g / P (fosfor) 139,8 mg / K (draslík) 673,2 mg / Na (sodík) 18,4 mg

Jak na to?

Zeleninu omyjeme, oloupeme a zbavíme zrníček (rajčata, paprika, dýně) a nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji si na hlubší pánvi osmahneme cibuli a česnek. Když lehce zhnědnou, přidáváme ostatní ingredience v tomto pořadí: cukety, papriky, provensálské bylinky a pepř, dýně. Za občasného míchání lehce osmahneme. Přidáme rajčata, přiklopíme a na mírném ohni vaříme asi hodinu. Zeleninu pak opatrně obrátíme a povaříme (opečeme) posledních 10 min. Posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s rýží.

Co budete potřebovat?

dýně 250 g
cibule 50 g
paprika 25 g
cuketa 65 g
rajčata 125 g
olivový olej 5 ml
rýže 50 g
pepř, provensálské bylinky, česnek (nebo rozmarýn)

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin