Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 15 min

Řecký salát

Nutriční hodnoty

  • Energie 228 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • P (fosfor) 204 mg
  • K (draslík) 423 mg
  • Na (sodík) 1236 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
jedno velké rajče
asi čtvrtku oloupané salátové okurky
hrst černých oliv (doporučuji olivy kalamata s peckou)
asi čtvrtku menší červené cibule
sýr fetastačí 45 g
olivový olej (doporučuji za studena lisovaný, tedy extra panenský)
malou hrst sušeného oregana

Jak na to

Zeleninu nakrájíme na menší kostky, cibuli na tenké měsíčky a smícháme s olivami. Navrch položíme sýr feta, zakápneme olivovým olejem (stačí 1–2 lžíce) a v dlaních rozemneme oregano a salát jím posypeme. Podáváme s krajíčkem křupavého pečiva.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin