Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Rizoto se středomořskou zeleninou

Nutriční hodnoty

  • Energie 276,5 kcal
  • Bílkoviny 6,6 g
  • P (fosfor) 127,3 mg
  • K (draslík) 584,7 mg
  • Na (sodík) 13,4 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
rýže50 g
cuketa50 g
lilek65 g
červená paprika50 g
rajčata50 g
červená cibule15 g
olivový olej5 ml
pepř, oregano

Jak na to

Omyjeme a připravíme si zeleninu. Lilek nakrájíme na cca 1 cm kousky, cukety na silnější plátky, rajčata a papriky (po odstranění zrníček) na kostky, taktéž cibuli. Dáme si vařit vodu. Na oleji osmahneme nejdříve cibuli po dobu asi 5 min. Přidáme k ní rýži a stále mícháme asi 2 min. Přidáme 600 ml vody, přivedeme k varu, přikryjeme a necháme 15 min vařit. Cukety mezitím pustily tekutinu, tu z nich opláchneme, vložíme je spolu s lilky do vroucí osolené vody a vaříme 4 min. Když rýže absorbuje všechnu kapalinu, přidáme lilek, cukety, papriky, rajčata, oregano a zbytek teplé vody. Necháme povařit po dobu dalších 5 minut za pravidelného míchání a případně dochutíme. 

DIETA při chronickém onemocnění ledvin