Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Rizoto z hlívy ústřičné

Nutriční hodnoty

  • Energie 491 kcal
  • Bílkoviny 10 g
  • P (fosfor) 388 mg
  • K (draslík) 470 mg
  • Na (sodík) 802 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
hlíva ústřičná100 g
rýže100 g
cibule30 g
česnek, tymián, sůl, pepř
olej10 g

Jak na to

Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme ji k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka osmažíme, pak přidáme česnek, sůl, pepř a snítky tymiánu (množství dle chuti), zaklopíme a za občasného promíchání na mírném ohni podusíme cca 5 minut. Podlévat není většinou nutné, hlíva obsahuje tekutiny dost. Z podušené hlívy vyndáme snítky tymiánu, přidáme vařenou rýži, dochutíme ještě solí, pepřem a případně česnekem. Před podáváním můžeme dozdobit snítkou tymiánu nebo posypat čerstvě nasekanou lahůdkovou cibulkou či petrželkou.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin