Do 30 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
hlíva ústřičná | 100 g |
rýže | 100 g |
cibule | 30 g |
česnek, tymián, sůl, pepř | |
olej | 10 g |
Jak na to
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme ji k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka osmažíme, pak přidáme česnek, sůl, pepř a snítky tymiánu (množství dle chuti), zaklopíme a za občasného promíchání na mírném ohni podusíme cca 5 minut. Podlévat není většinou nutné, hlíva obsahuje tekutiny dost. Z podušené hlívy vyndáme snítky tymiánu, přidáme vařenou rýži, dochutíme ještě solí, pepřem a případně česnekem. Před podáváním můžeme dozdobit snítkou tymiánu nebo posypat čerstvě nasekanou lahůdkovou cibulkou či petrželkou.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin