Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Salát z čekankových puků

Nutriční hodnoty

  • Energie 62,3 kcal
  • Bílkoviny 1,4 g
  • P (fosfor) 29,3 mg
  • K (draslík) 313,9 mg
  • Na (sodík) 96 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
čekankové puky 65 g
jablko 40 g
pomeranč 25 g
citronová šťáva
cukr 5 g
sůl

Jak na to

Čekankové puky očistíme, nakrájíme na jemné nudličky a necháme odležet. Vyluhovanou nahořklou šťávu scedíme. Jablko oloupeme na nakrájíme na kostičky. Pomeranč oloupeme a vyloupeme dužinu, kterou nakrájíme na droubné kousky. Čekankové puky smícháme s kostičky jablek a pomeranče. Salát zakapeme citronovou šťávou, mírně osolíme, dochutíme cukrem a dobře promícháme.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin