Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 10 min

Silvestrovská česneková pomazánka

Nutriční hodnoty

  • Energie 0 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • P (fosfor) 9 mg
  • K (draslík) 28 mg
  • Na (sodík) 3 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
změklého másla 100 g
česneku 4-6 stroužků
mletého pepře ¼ lžičky
sůl
středně kyselé okurky 3

Jak na to

Recept je na 2 porce. Máslo se solí a pepřem vyšleháme do pěny. Do základu přidáme rozetřený česnek a vše promícháme. Nakrájíme pečivo. Pro vás je vhodné nízkobílkovinné, kukuřičné nebo bezlepkové, které potíráme nebo zdobíme za pomocí cukrářského sáčku. Pečivo dozdobíme – kyselou okurkou, plátkem cibule, petrželkou, sterilovanou kapií, osminkou rajčete. Tip: do základu můžete přimíchat 2 lžíce kečupu čímž změníte barvu a zjemníte chuť.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin