Do 45 min

Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
Recept je na 2 porce | |
bezlepkových špaget | 200 g |
olivového oleje | 100 ml |
chilli papričky (dle chuti lze samozřejmě i více, můžeme i zkombinovat červenou, zelenou a žlutou papričku) | 2 |
stroužků česneku | 10 (90 g) |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
plocholistá petrželka (hrst) | |
parmezánu | 50 g |
Jak na to
Česnek nakrájíme na tenké plátky, z chilli papriček odstraníme semínka a dužninu nakrájíme najemno (velmi malé kostičky). Olivový olej rozehřejeme ve velkém hrnci nebo pánvi, ztlumíme plamen, orestujeme česnek a papričky. Pozor, česnek se nesmí připálit, zhořkl by. Vedle si dle návodu uvaříme v osolené vodě špagety. Po slití vody z těstovin odstavíme pánev se směsí papriček a česneku z ohně a promícháme se špagetami. Okořeníme pepřem a přihodíme čerstvou nasekanou petrželku. Na talíři ještě posypeme parmezánem.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin