Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45 min

Špagety aglio olio e peperoncino

Nutriční hodnoty

  • Energie 913 kcal
  • Bílkoviny 14 g
  • P (fosfor) 178 mg
  • K (draslík) 197 mg
  • Na (sodík) 310 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
Recept je na 2 porce
bezlepkových špaget200 g
olivového oleje100 ml
chilli papričky (dle chuti lze samozřejmě i více, můžeme i zkombinovat červenou, zelenou a žlutou papričku)2
stroužků česneku10 (90 g)
sůl
čerstvě mletý pepř
plocholistá petrželka (hrst)
parmezánu50 g

Jak na to

Česnek nakrájíme na tenké plátky, z chilli papriček odstraníme semínka a dužninu nakrájíme najemno (velmi malé kostičky). Olivový olej rozehřejeme ve velkém hrnci nebo pánvi, ztlumíme plamen, orestujeme česnek a papričky. Pozor, česnek se nesmí připálit, zhořkl by. Vedle si dle návodu uvaříme v osolené vodě špagety. Po slití vody z těstovin odstavíme pánev se směsí papriček a česneku z ohně a promícháme se špagetami. Okořeníme pepřem a přihodíme čerstvou nasekanou petrželku. Na talíři ještě posypeme parmezánem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin