Do 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
nízkobílkovinné špagety | 100 g |
lilek | 50 g |
tomatová salsa (drcená rajčata s bylinkami) | 30 ml |
černé olivy | 25 g |
celerová nať | 2 g |
česnek | |
olivový olej | 5 ml |
oregano |
Jak na to
Lilky nakrájíme na širší kolečka, posypeme solí a necháme vypotit. Po několika minutách spláchneme sůl vodou a lilky osušíme papírovou utěrkou. Kolečka osmažíme na pánvi a poklademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný olej. Nakrájíme na kousky. Ve stejné pánvi na troše oleje podusíme olivy, nakrájený česnek a nasekanou nať. Přidáme tomatovou omáčku a lilky a vaříme při vysoké teplotě. Nakonec přidáme hotové těstoviny a několik minut prohřejeme. Před podáváním posypeme oreganem.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin