Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Špagety s lilkem a černými olivami

Nutriční hodnoty

  • Energie 451,4 kcal
  • Bílkoviny 11,3 g
  • P (fosfor) 94,6 mg
  • K (draslík) 310 mg
  • Na (sodík) 8,8 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
nízkobílkovinné špagety100 g
lilek50 g
tomatová salsa (drcená rajčata s bylinkami)30 ml
černé olivy25 g
celerová nať2 g
česnek
olivový olej5 ml
oregano

Jak na to

Lilky nakrájíme na širší kolečka, posypeme solí a necháme vypotit. Po několika minutách spláchneme sůl vodou a lilky osušíme papírovou utěrkou. Kolečka osmažíme na pánvi a poklademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný olej. Nakrájíme na kousky. Ve stejné pánvi na troše oleje podusíme olivy, nakrájený česnek a nasekanou nať. Přidáme tomatovou omáčku a lilky a vaříme při vysoké teplotě. Nakonec přidáme hotové těstoviny a několik minut prohřejeme. Před podáváním posypeme oreganem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin