Do 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
špagety | 100 g |
rajčata | 40 g |
cibule | 5 g |
česnek | 2 g |
smetana (30% tuku) | 20 ml |
čerstvá petrželka | 5 g |
čerstvá bazalka | 5 g |
celerová nať | 2 g |
pepř | ¼ g (1 špetka) |
Jak na to
Rajčata krátce spaříme horkou vodou a oloupeme. Vyjmeme z nich zrníčka a slijeme tekutinu, dužinu důkladně rozmixujeme. Na části oleje osmahneme nakrájenou cibulku, pepř, česnek (celé stroužky) a petržel. Odstraníme česnek, přidáme rajčatovou salsu a zbytek oleje. Vše v hrnci podusíme po dobu asi 10 minut. Promícháme s těstovinami a podáváme.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin