Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Špenátová polévka s parmazánem

Nutriční hodnoty

  • Energie 250 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • P (fosfor) 201 mg
  • K (draslík) 225 mg
  • Na (sodík) 949 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
vody300 ml
másla20 g
nízkobílkovinné mouky5 g
strouhaného parmazánu20 g
špenátu30 g
česnek na dochucení
sůl, pepř

Jak na to

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, promícháme, osolíme a povaříme. Na másle podusíme špenát, rozmačkáme stroužek česneku, přidáme jíšku a krátce povaříme. Polévku ozdobíme nastrouhaným parmazánem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin