Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Studená polévka z rukoly

Nutriční hodnoty

  • Energie 307,5 kcal
  • Bílkoviny 10,1 g
  • P (fosfor) 309,7 mg
  • K (draslík) 612 mg
  • Na (sodík) 183,4 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
jogurt bílý400 g
zakysaná smetana600 g
5 stroužků drceného česneku zbavených klíčků
rukoly, pár lístků odložíme na ozdobu, zbylé lístky nasekáme100 g
extra panenského oleje10 g
ředkviček nakrájených na tenké plátky150 g

Jak na to

Recept je na 4 porce. Jogurt a zakysanou smetanu promíchejte s rukolou a česnekem, osolte, opepřete a rozmixujte. Většinu ředkviček rozdělte do talířů, zalijte jogurtovou směsí, ozdobte odloženými lístky rukoly, plátky ředkviček a extra panenským olivovým olejem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin