Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 15 min

Teplý bramborový salát

Nutriční hodnoty

  • Energie 316 kcal
  • Bílkoviny 4,9 g
  • P (fosfor) 148 mg
  • K (draslík) 887 mg
  • Na (sodík) 374 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
vařených brambor200 g
sterilovaných okurek25 g
okurkový nálev
hořčice10 g
oleje10 g
špetka mletého pepře
cukr5 g
pažitka

Jak na to

Brambory před vařením oloupejme, pokrájíme na menší kousky a necháme je namočené alespoň 2 hodiny vylouhovat. Poté z nich vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme do měkka. Ještě horké je opatrně nakrájíme na drobnější kostičky, stejně jako cibuli a nakládané okurky. Vše smícháme a zalijeme marinádou ze zbylých ingrediencí. Ozdobíme jemně sekanou čerstvou pažitkou.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin