Do 30 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
Bílý chléb (nízkobílkovinný) | 100 g |
tuňák v plechovce | 30 g |
rajčata | 100 g |
česnek | 2 g |
čerstvá bazalka | 5 g (1 lžička) |
olivový olej | 5 ml (1 lžička) |
majonéza (80% tuku) | 10 g |
citrónová šťáva | 5 ml (1 lžička) |
worcestrová omáčka | 2 ml (½ lžička) |
Jak na to
Chléb nebo bagetu nakrájíme na plátky, které opečeme. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na malé kousky. Smícháme je s olivovým olejem, česnekem a bazalkou. Zvlášť si smícháme tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, pepř a worcestrovou omáčku. Na opečené chlebíčky naklademe nejdřív rajčata a na ně směs s tuňákem a ozdobíme lístky bazalky.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin