Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Topinky s rajčaty a tuňákem 

Nutriční hodnoty

  • Energie 399,6 kcal
  • Bílkoviny 9,3 g
  • P (fosfor) 106,2 mg
  • K (draslík) 376,6 mg
  • Na (sodík) 186,9 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
Bílý chléb (nízkobílkovinný)100 g
tuňák v plechovce30 g
rajčata100 g
česnek2 g
čerstvá bazalka5 g (1 lžička)
olivový olej5 ml (1 lžička)
majonéza (80% tuku)10 g
citrónová šťáva5 ml (1 lžička)
worcestrová omáčka2 ml (½ lžička)

Jak na to

Chléb nebo bagetu nakrájíme na plátky, které opečeme. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme zrníčka a nakrájíme na malé kousky. Smícháme je s olivovým olejem, česnekem a bazalkou. Zvlášť si smícháme tuňáka, majonézu, citronovou šťávu, pepř a worcestrovou omáčku. Na opečené chlebíčky naklademe nejdřív rajčata a na ně směs s tuňákem a ozdobíme lístky bazalky. 

DIETA při chronickém onemocnění ledvin