Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Velikonoční beránek

Nutriční hodnoty

  • Energie 329 kcal
  • Bílkoviny 3 g
  • P (fosfor) 38,7 mg
  • K (draslík) 48,5 mg
  • Na (sodík) 17 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
cukru, může být i třtinový 100 g
rumu 50 ml
bezlepkové mouky 250 g
rozinek namočených v rumu 20 g
kypřicího prášku bez fosfátů 1 balíček
vlašských mletých ořechů 20 g
vejce 4
oleje 200 ml
skořice 1 lžíce
medu 3 pol. lžíce

Jak na to

Forma – velká keramická Vymazání – máslo nebo jiný tuk, hrubá nebo kukuřičná mouka Den předem namočíme rozinky do rumu. Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem, skořicí, ořechy + rozinkami. Dále přidáme jablka, oleje, vejce, med – vše spojíme v těsto. Těsto naplníme do vymazané/vysypané formy. Pečeme při 180 °C asi 30 minut a pak dopékáme na 160 °C asi 30 min. Po upečení necháme beránka vychladnout a pak opatrně vyklopíme a pocukrujeme. Tip: Do základu je možné přidat 2 nastrouhaná jablka – těsto bude vláčnější.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin