Do 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
cukru, může být i třtinový | 100 g |
rumu | 50 ml |
bezlepkové mouky | 250 g |
rozinek namočených v rumu | 20 g |
kypřicího prášku bez fosfátů | 1 balíček |
vlašských mletých ořechů | 20 g |
vejce | 4 |
oleje | 200 ml |
skořice | 1 lžíce |
medu | 3 pol. lžíce |
Jak na to
Forma – velká keramická Vymazání – máslo nebo jiný tuk, hrubá nebo kukuřičná mouka Den předem namočíme rozinky do rumu. Mouku smícháme s kypřicím práškem, cukrem, skořicí, ořechy + rozinkami. Dále přidáme jablka, oleje, vejce, med – vše spojíme v těsto. Těsto naplníme do vymazané/vysypané formy. Pečeme při 180 °C asi 30 minut a pak dopékáme na 160 °C asi 30 min. Po upečení necháme beránka vychladnout a pak opatrně vyklopíme a pocukrujeme. Tip: Do základu je možné přidat 2 nastrouhaná jablka – těsto bude vláčnější.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin