Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Vepřová pečínka s liškami

Nutriční hodnoty

  • Energie 354 kcal
  • Bílkoviny 15 g
  • P (fosfor) 203 mg
  • K (draslík) 561 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
krkovička70 g
vícebarevný pepř
lišky50 g
šalotka1
olej1 lžíce
máslo1 lžíce
petrželka¼ svazku

Jak na to

Sůl i pepř vetřete do masa. Nechte hodinu odležet a pak maso opečete ze všech stran na oleji. Maso dejte péci na 180 °C zhruba na 45 minut, aby zůstalo ve středu růžové a šťavnaté. Je-li třeba, podlijte ho během pečení trochou vody a přelévejte vypečenou šťávou. Měkkou pečeni vyjměte z výpeku a uchovejte v teple, než dokončíte šťávu. Mezitím orestujte na polovině lžíce másla lišky společně s bílou částí cibulek. Šťávu přeceďte, vmíchejte do ní studené zbylé máslo a vložte opečené lišky s cibulkami. Maso nakrájejte na plátky a podávejte se šťávou.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin