Do 60 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
krkovička | 70 g |
vícebarevný pepř | |
lišky | 50 g |
šalotka | 1 |
olej | 1 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
petrželka | ¼ svazku |
Jak na to
Sůl i pepř vetřete do masa. Nechte hodinu odležet a pak maso opečete ze všech stran na oleji. Maso dejte péci na 180 °C zhruba na 45 minut, aby zůstalo ve středu růžové a šťavnaté. Je-li třeba, podlijte ho během pečení trochou vody a přelévejte vypečenou šťávou. Měkkou pečeni vyjměte z výpeku a uchovejte v teple, než dokončíte šťávu. Mezitím orestujte na polovině lžíce másla lišky společně s bílou částí cibulek. Šťávu přeceďte, vmíchejte do ní studené zbylé máslo a vložte opečené lišky s cibulkami. Maso nakrájejte na plátky a podávejte se šťávou.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin