Do 80 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
žlutých fazolových lusků | 150 g |
vepřová plec nakrájená na kostky | 80 g |
řepkového oleje | 1 lžíce |
malá cibule, špetka soli | 1 |
koření: sladká paprika, špetka pálivé papriky, pepř, pažitka | |
maizeny | 7 g |
Jak na to
Očistěné fazolové lusky uvaříme v osolené vodě doměkka, propláchneme studenou vodou a nakrájíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, přisypeme koření, zalijeme vývarem a dusíme. Když bude maso měkké, sundáme poklici a zahustíme maizenou rozmíchanou ve vodě. Nakonec přidáme fazolky a vše promícháme, prohřejeme a podáváme. Tip: Vhodným příkrmem jsou brambory. Místo maizeny můžete použít solamyl. Žluté fazolky můžete zaměnit za zelené. Vhodné jsou i mražené.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin