Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 80 min

Vepřové kostky se žlutými fazolky

Nutriční hodnoty

  • Energie 357 kcal
  • Bílkoviny 20 g
  • P (fosfor) 207 mg
  • K (draslík) 688 mg
  • Na (sodík) 49 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
žlutých fazolových lusků 150 g
vepřová plec nakrájená na kostky 80 g
řepkového oleje 1 lžíce
malá cibule, špetka soli 1
koření: sladká paprika, špetka pálivé papriky, pepř, pažitka
maizeny 7 g

Jak na to

Očistěné fazolové lusky uvaříme v osolené vodě doměkka, propláchneme studenou vodou a nakrájíme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, přisypeme koření, zalijeme vývarem a dusíme. Když bude maso měkké, sundáme poklici a zahustíme maizenou rozmíchanou ve vodě. Nakonec přidáme fazolky a vše promícháme, prohřejeme a podáváme. Tip: Vhodným příkrmem jsou brambory. Místo maizeny můžete použít solamyl. Žluté fazolky můžete zaměnit za zelené. Vhodné jsou i mražené.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin