Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Nad 60 min

Zapečené smetanové brambory 

Nutriční hodnoty

  • Energie 353,7 kcal
  • Bílkoviny 11,7 g
  • P (fosfor) 281,5 mg
  • K (draslík) 783,5 mg
  • Na (sodík) 178,3 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
brambory150 g
cibule15 g
mouka hladká5 g
kysaná smetana30 g
tuk10 g
parmazán20 g
Na vývar:
bobkový list, cibule, tymián, nové koření, pepř

Jak na to

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme. Koření si dáme do hrnce, přidáme vodu a uvaříme vývar. Z cibule a oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku lehce rozředíme vývarem a přidáme kysanou smetanu. Do vymazané formy pokládáme uvařené brambory, které zalijeme jíškou. Na brambory nasypeme nastrouhaný sýr a pečeme do zlatova.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin