Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Zapečené špenátové brambory

Nutriční hodnoty

  • Energie 334 kcal
  • Bílkoviny 9 g
  • P (fosfor) 262 mg
  • K (draslík) 1253 mg
  • Na (sodík) 57 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
brambor150 g
cibule20 g
nízkobílkovinné mouky5 g
kysané smetany30 g
másla10 g
mrazeného špenátu100 g

Jak na to

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme. Z cibule, másla a mouky připravíme světlou jíšku. Hotovou jíšku lehce rozředíme vodou a přidáme kysanou smetanu. Do vymazané formy poklademe uvařené brambory s kousky špenátu a zalijeme smetanovou jíškou. Zapečeme do zlatova.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin